Οι Radiourgies παρουσίασαν την νέα δισκογραφική δουλειά των Empty Frame "Underdogs".

 



Οι Empty Frame παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ “Underdogs”. Ο δίσκος σηματοδοτεί κι επισήμως την έναρξη της νέας εποχής για τη μπάντα. Πιο ηλεκτρική, πιο δυναμική και με περισσότερα «γκάζια».

 Στο “Underdogs” κυριαρχούν τα πιο heavy, post, ψυχεδελικά στοιχεία που ήταν πάντα μέσα στη μουσική τους, αλλά τώρα παίρνουν το «πάνω χέρι» χωρίς να χάνονται οι μοναδικές μελωδικές γραμμές που έχουν κάνει τους Empty Frame να ξεχωρίζουν εδώ και τόσα χρόνια στην ελληνική αγγλόφωνη σκηνή.

 Underdogs είναι όλα εκείνα τα άτομα που έχουν υποστεί καταπίεση, διακρίσεις, βία, έχουν αντιμετωπίσει τα αδιέξοδά τους, ξυπνούν/αναπνέουν και εξεγείρονται. Underdogs όμως είναι μια λέξη που ταιριάζει και για τους Empty Frame που μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια συνεχίζουν την πορεία τους δημιουργώντας παρά τις αντιξοότητες, τις απώλειες και τις προσωπικές σκοτεινές στιγμές.

 Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Dope of Sound Studio από τον Κώστα Σαββίδη που έκανε και τις μίξεις ενώ την παραγωγή υπογράφει το ίδιο το συγκρότημα. Το mastering πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο (Sweetspot) και το artwork του άλμπουμ δημιούργησε η Λουίζα Καραγεωργίου.

Ακούστε το απόσπασμα από την εκπομπή Radiourgies με τον Φώτη Κόκκινο (κάθε Τρίτη 7-9μμ στον iFeelRadio.gr) , της παρουσίασης του νέου album με τίτλο Underdogs των Empty Frame.

Join FB group on www.Radiourgies.com 


 Οι Empty Frame αποτελούνται από τους: Παναγιώτη Φέτση (Μπάσο, Φωνητικά), Χρήστο Καλλιμάνη (Κιθάρες), Μπάμπη Βασιλειάδη (Τύμπανα, Κρουστά), Νίκο Σολωμό (Βιολί) και Καίτη Πάντζαρη (Τσέλο, φωνητικά).

 Το “Underdogs” κυκλοφορεί από την Coma Records σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων. 



 Δισκογραφία

Οι Empty Frame κατάφεραν να προκαλέσουν «θόρυβο» από το demo τους, «Τake Over The City» στις αρχές του 2007.

 

Η πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά “They Think We Are Eskimos” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011 από τη Legend και έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό από κοινό και κριτικούς, ενώ εξαντλήθηκε σύντομα. Βρέθηκε, άλλωστε, σε αρκετές λίστες ως μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς.

 

Την άνοιξη του 2014 οι Empty Frame ξεκίνησαν ένα νέο μουσικό ταξίδι κυκλοφορώντας το πολυαναμενόμενο δεύτερο album τους  “ The Blackbird Flies”. Για μια ακόμη φορά το άλμπουμ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές αναδεικνύοντας τους EF ως μια από τις καλύτερες μπάντες στην ελληνική εναλλακτική σκηνή.

 

Τον Μάρτη του 2018 ήρθε η στιγμή για την τρίτη full length κυκλοφορία, πέμπτος συνολικά δίσκος, με τίτλο Who Wants To Ride The Horseαπό την biminorecs, που αποτέλεσε την κορύφωση μίας δημιουργικής μουσικής πορείας τεσσάρων ετών και περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον μοναδικό τους ήχο.

 

Άλλα projects

Εκτός από τη συμμετοχή σε αρκετά φεστιβάλ και τις συναυλίες σε διάφορους χώρους, οι EmptyFrame έχουν συνθέσει και ηχογραφήσει το soundtrack/original score για την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Ηρωίδες».

 

Τον Ιούνιο του 2015 παρουσίασαν ένα ακόμη φιλόδοξο σχέδιο. Τη μουσικοχορευτική παράσταση «Hands/Χέρια» σε συνεργασία με την ομάδα σύγχρονου χορού “Still Pilgrim Paradox” με πρωτότυπη μουσική από τους Empty Frame.

 

Όλες οι δισκογραφικές δουλειές των Empty Frame διατίθενται ηλεκτρονικά από τη σελίδα τους στο bandcamp και σε επιλεγμένα δισκοπωλεία της χώρας.

STREAM / BUY

https://orcd.co/emptyframe_underdogs

  Follow Empty Frame

Facebook | Instagram | Bandcamp  |  Spotify  | Youtube

 

Coma Records

https://comarecords.com/